Bel 0031-24-3296116|Klant worden|Inloggen|
Ergo2Work is een FD Gazelle 2016 - 19/10/2016

2016 is een goed jaar voor Ergo2Work: we zijn trots om bekend te maken dat we dit jaar weer een FD gazelle award gewonnen hebben. Deze prijs wordt door het Financieele Dagblad uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Dit is niet de eerste keer dat wij deze prijs gewonnen hebben: in 2012 hebben wij een gouden FD Gazelle gewonnen en in 2013 hebben wij ook een FD Gazelle award gewonnen. We werken hard om dit doel te bereiken en hopen volgend jaar uiteraard weer tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland te horen!


Ergo2Work - Partner van MVO Nederland - 09/10/2015

Maatschappelijke verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel, Ergo2Work is daarom sinds kort partner van MVO Nederland! Als partner van MVO Nederland streven wij naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit.

Milieuvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij gebruiken overwegend gerecyclede verpakkingen en verpakkingsmateriaal. Dit zijn bijvoorbeeld verpakkingen van leveringen die wij zelf ontvangen hebben of van retouren. Op die manier gebruiken we niet alleen een enkele verpakking meerdere keren, maar beperken we ook de inkoop van nieuwe verpakkingen tot een minimum, met alle CO2-besparing van dien. Daarnaast stimuleren wij de terugloop van papierstroom door het digitaal sturen van documenten, zoals facturen en offertes. Bij onze keuze voor partners letten wij ook op maatschappelijke verantwoordelijkheid. Pakketdienst GLS heeft bijvoorbeeld het “Think Green”-programma waarbij zij op een verantwoorde manier hun processen inrichten.

Wij hebben een diverse personeelssamenstelling met verschillende achtergronden en leeftijden. De meeste werknemers wonen in de nabijheid van het ons bedrijf, waardoor de woon-werk kilometers beperkt blijven. Wij zijn actief bezig met de bevordering van de gezondheid van de werknemers. Iedere medewerker heeft een ergonomische werkplek met een zit/sta bureau, ergonomische muis en ergonomisch toetsenbord.

Wij steunen structureel goede doelen, zoals KiKa en Cliniclowns. Verder zijn wij shirtsponsor van diverse sportteams en verenigingen in ons verzorgingsgebied, zoals Hockeyclub Nijmegen en tennisvereniging Groesbeek.

Benieuwd naar alle MVO activiteiten? Lees het hier.


Tips om RSI tegen te gaan - 18/06/2014

Iedereen kent wel iemand die is ‘getroffen’ door RSI of heeft er zelf last van gehad. Daarom is er ook steeds meer interesse voor de maatregelen om RSI te voorkomen, want verhelpen als het kwaad al is geschied is vaak een zeer langdurig proces. Werkgevers zien dan ook zeker het belang van preventie op dit gebied. Maar de verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de werkgever; ook de werknemer zal een actieve bijdrage moeten leveren.

Hieronder vind je simpele en handige adviezen om RSI te voorkomen:
  • Nemen van korte en langere pauzes.
  • Meer afwisseling waardoor je meer beweegt.

Nemen van korte en langere pauzes
Als je veel beeldschermwerk hebt, werk je vaak langdurig met licht aangespannen spieren in dezelfde houding. Dit is een van de grootste risicofactoren van RSI! Wist je dat 45% van de werkende mensen grotendeels achter de computer werken? Om deze grootste risicofactor te verkleinen zijn er een aantal wettelijk vastgestelde regels gekomen:
 
  • Na elke twee uur beeldschermwerk dien je een pauze te nemen van 10 minuten, of elk uur een pauze van 5 minuten. Deze pauze kan bestaan uit andere werkzaamheden. Denk aan archiveren, telefoneren, ed. Maar ook kun je het beeldschermwerk onderbreken door vaker zelf koffie te halen in plaats van laten brengen, de kopieermachine en printer niet binnen handbereik te zetten, naar collega’s toe te lopen in plaats van email, skype of telefoon te gebruiken.
  • Er mag niet meer dan zes uur beeldschermwerk per dag worden gedaan.
  • Voor laptops en notebooks geldt een limiet van twee uur per dag. Echter indien je gebruikt maakt van de juiste ergonomische oplossingen (extra toetsenbord, extra muis en laptopsteun om het beeldscherm op de juiste hoogte in te stellen), geldt ook hiervoor een maximum van 6 uur.

Meer afwisseling waardoor je meer beweegt
Het invullen van gevarieerde werktaken binnen een functie zorgen enerzijds voor meer voldoening tijdens het werk, maar zeker zo belangrijk is de vermindering van het risico op RSI. Denk hierbij aan het afwisselen van inhoudelijke, organisatorische en ondersteunende taken. Maar ook het afwisselen van intensievere/moeilijkere werkzaamheden met eenvoudigere werkzaamheden vermindert de kans op RSI: moeilijke taken zorgen voor meer belasting en meer stress, wat je spierspanning verhoogt en dus de kans op RSI vergroot.

Deze eenvoudige tips zullen bijdragen aan een gezondere werkhouding en daardoor RSI helpen voorkomen. Veel kun je zelf al aanpassen en in overleg met je werkgever is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Bron: http://www.rsi-vereniging.nl/nl/gezond-werken/preventietips.pdf