Menu
Trustpilot stars
Wij scoren een: 4.6/5

Vanaf € 50,00 gratis verzending

Vragen of advies? Bel +31 24 3296116

Terug
Ergonomische muis
Trackball muis

Trackball muis

Het gebruik van een standaard computermuis is een veelvoorkomende oorzaak van RSI, zoals arm- en schouderklachten. Een trackball muis biedt uitkomst omdat u uw arm en pols daarbij niet of nauwelijks hoeft te bewegen. De trackball ligt stil op het bureau en de bal wordt bediend vanuit de vingers en duim. Het bewegen van de bal wordt vertaald naar cursorbewegingen. Dit maakt de muis uitermate ergonomisch omdat de muis niet meer aangestuurd wordt vanuit de schouder- en nekspieren, waardoor overbelasting voorkomen wordt.

Een Trackball muis wordt vaak ingezet bij klachten aan de nek, schouder en bovenarm. De hand en pols liggen bij de meeste trackball muizen in een comfortabele, soms licht hellende, positie waardoor de spierspanning afneemt. Er zijn Trackball muizen die zowel links- als rechtshandig gebruikt worden.
 

Voordelen van een muis met trackball

Het grootste ergonomische voordeel van een trackball is dat deze op dezelfde plek blijft liggen. Het bedienen van de cursor gebeurt door de bal te bewegen met de vingers en duim. Trackball muizen vereisen daardoor veel minder arm- en polsbewegingen dan een 'standaard' computermuis en bieden daardoor een pijnvrije computerervaring. De ronde vormgeving van een tracking ball muis sluit bovendien uitstekend aan op de hand, waardoor het zeer comfortabel werkt.

Ook beslaan trackball muizen minder ruimte op het bureau omdat deze niet over het bureau bewogen hoeven te worden, waardoor deze ideaal zijn in omgevingen waar weinig plek voor een muis is. Het biedt een uitermate nauwkeurige cursorbediening op elke gewenste plek, van een standaard bureaublad tot op de bank.
 

Diverse modellen trackball muizen

Wilt u een trackball muis kopen? In ons assortiment vindt u trackball muizen van bekende merken zoals Logitech of Kensington welke garant staan voor een goede kwaliteit en een lange levensduur.

De Kensington Orbit Optical Trackball heeft een symmetrisch ontwerp, waardoor ze geschikt zijn voor zowel rechts- als linkshandig gebruik. De Logitec M575 ERGO is een draadloze variant voor rechtshandig gebruik. Dit model is maar liefst voorzien van 5 knoppen, waaronder een scrollwiel. Bovendien heeft dit model een licht hellende positie, waardoor uw hand en pols meer in een natuurlijke positie staan.

Tips voor het kopen van een trackball

Voordat u overgaat tot de koop van een trackball muis is het raadzaam de verschillende modellen te vergelijken. Voor linkshandig gebruik, of wanneer u wilt afwisselen tussen uw linker- en uw rechterhand, is de Kensington Orbit Optical Trackball een betere keuze. Bent u nog niet volledig van één van de trackball muizen overtuigd? Dan biedt Ergo2Work de mogelijkheid een muis op proef te bestellen. U kunt de muis dan 28 dagen lang in alle rust uitproberen.

Lees meer Lees minder
Overzicht van bestelling
U heeft geen product(en) in uw winkelwagen.