Menu
Terug
Ergonomische muis

Ergonomische muis

We brengen zowel op ons werk als thuis vele uren achter de computer door. De computermuis is daardoor een veel gebruikt voorwerp en een belangrijke veroorzaker van RSI klachten. Bij een traditionele (standaard) muis ligt de hand doorgaans plat op de muis. Daarbij is het polsgewricht gedraaid en heeft de hand een onnatuurlijke stand. Dit kan leiden tot pijnklachten in de onderarm, pols of de gehele arm. Ergonomische muizen zorgen voor een natuurlijke, gezonde werkhouding waardoor RSI klachten voorkomen kunnen worden.

Wat is een ergonomische muis?

Ergonomische muizen zijn zo ontworpen dat ze comfortabel werken, gemakkelijk te gebruiken zijn en tegelijkertijd spierspanning verlagen. Ergonomische muizen onderscheiden zich van traditionele (doorgaans platte) muizen door de speciale vormgeving en gaan vaak uit van een verticale stand van de hand. Deze verticale ergonomische muis zorgt ervoor dat de hand in een natuurlijke positie op de muis rust, waardoor er minder spierspanning in de pols en arm is. Dit voorkomt of verhelpt pijnklachten die door RSI worden veroorzaakt.

Ook voor RSI klachten die op andere plaatsen dan in de pols of arm voorkomen, zijn er passende ergonomische muizen verkrijgbaar, zoals centrale (rollerbar) muizen die zorgen voor een optimale muispositie centraal voor het lichaam. Hiermee werk je binnen de schouderlijn, waardoor overbelasting aan de schouders en nek voorkomen wordt. Daarnaast zijn er nog diverse andere ergonomische muizen, zoals trackball muizen, voetmuizen en penmuizen (tabletmuizen).

Lees meer Lees minder
Gratis bezorging Gratis levering vanaf 50 euro
Verzending vandaag Voor 16.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gepersonaliseerd advies Bereikbaar via chat en +31 24 3244084
100 dagen proefperiode Bestel met een gerust hart en stuur binnen 100 dagen je artikelen gratis retour
Overzicht van bestelling
U heeft geen product(en) in uw winkelwagen.