Menu
Terug
Toetsenborden
Mini toetsenbord

Mini toetsenbord

Een ergonomisch mini toetsenbord vormt samen met een ergonomische muis de basis voor een gezonde en comfortabele werkplek. Door de compacte afmetingen van het toetsenbord wordt de reikafstand naar de muis verkleint, zodat je de muis dichter bij het lichaam kunt gebruiken. Je werkt dan in één lijn binnen de lichaamsbreedte, wat RSI/KANS klachten voorkomt.

De ergonomische kleine toetsenborden zijn smaller dan ‘reguliere’ toetsenborden omdat het numerieke deel ontbreekt. Dit zorgt ervoor dat je ergonomisch verantwoord binnen de schouderlijn kunt typen, terwijl je verder wel alle functionaliteiten van een volwaardig toetsenbord heeft. Bovendien zijn ze door het kleine formaat gemakkelijk mee te nemen waardoor ze ideaal zijn voor flexibele en mobiele werkplekken. Ideale, handige toetsenborden om gemakkelijk op een zit sta bureau neer te leggen.

Waarom een mini toetsenbord gebruiken?

Bij regelmatig gebruik van de computer worden de nek, schouders, armen en handen behoorlijk belast, dit geeft een verhoogde kans op RSI/KANS klachten. Het verkeerd gebruik van een toetsenbord is daarbij een grote risicofactor. Een ‘standaard’ toetsenbord is vaak te breed of heeft niet de juiste vormgeving, waardoor de spieren overbelast worden en ergonomisch werken niet mogelijk is. Uit onderzoek is gebleken dat werken binnen de schouderlijn fysiek aanzienlijk minder belastend is. Een ergonomisch mini toetsenbord is daarom onmisbaar tijdens beeldschermwerk. Naast het voorkomen van RSI klachten (dit kan ook met o.a. een ergonomische muis), hebben kleine toetsenborden het grote voordeel dat ze uitermate licht en compact zijn, waardoor ze ruimtebesparend zijn op het bureau. Bovendien zijn ze gemakkelijk mee te nemen in elke laptoptas en daardoor ideaal voor mobiele en flexibele werkplekken.

Uitgebreid assortiment mini toetsenborden

Ergo2Work biedt zowel mini toetsenborden met draad als draadloze mini toetsenborden. Deze toetsenborden zijn geschikt voor iedereen die met een computer werkt, zowel met een laptop als met een pc. Wij bieden diverse modellen in verschillende kleuren en designs, zoals het S-board 840 Design bedraad zilver US en het Ergo Compact toetsenbord bedraad wit US. Deze hebben een strakke vormgeving en een lichte toetsaanslag.

Draadloze mini toetsenborden en meer

Daarnaast bieden wij diverse draadloze kleine toetsenborden. Deze zorgen er niet alleen voor dat u binnen de schouderlijn kunt werken, maar zijn bovendien verbonden door middel van Bluetooth waardoor je niet afhankelijk bent van een beperkte kabellengte en een bepaalde positie op de werkplek.

Voor mensen die veel getallen moeten invoeren is een bijpassend numeriek deel verkrijgbaar. Externe numerieke toetsenborden worden los van het toetsenbord aangesloten en kunnen rechts- of links van het toetsenbord geplaatst worden. Wij leveren diverse modellen, waaronder het S-board numeriek bedraad zilver.

Heeft u nog vragen over ons assortiment of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Lees meer Lees minder
Alles wissen
23 producten
Sorteer op
Overzicht van bestelling
U heeft geen product(en) in uw winkelwagen.