Menu
Trustpilot stars
Wij scoren een: 4.6/5

Vanaf € 50,00 gratis verzending

Vragen of advies? Bel +31 24 3296116

Terug
Toetsenborden
Medisch toetsenbord

Medisch toetsenbord

Tegenwoordig wordt overal en in ieder bedrijf veelvuldig met computers gewerkt. Daarbij hoort natuurlijk een toetsenbord. In omgevingen waar hygiëne of zelfs steriliteit een vereiste is, of waar veel met vloeistoffen gewerkt wordt, zijn medische toetsenborden onmisbaar. Deze toetsenborden zijn waterproof en heel gemakkelijk te reinigen met water, zeep en desinfecterende middelen. Vaak worden deze hygiënische toetsenborden dan ook gebruikt in medische of industriële omgevingen, maar ook op scholen, universiteiten en kantoren kan een hygiënisch toetsenbord van grote waarde zijn.
 

Waarom een hygiënisch toetsenbord?

Op sommige plaatsen is het noodzakelijk dat de toetsenborden vaak en grondig gereinigd kunnen worden. Normale toetsenborden zijn veelal niet waterdicht, waardoor schoonmaken met water en zeep geen optie is. Voor een omgeving waar regelmatige reiniging nodig is, zijn normale toetsenborden daarom ongeschikt. Een medisch toetsenbord is daarentegen speciaal ontworpen om blootgesteld te worden aan water, schoonmaakmiddelen en desinfecterende producten en kunnen vaak zelfs onder de stromende warme kraan worden gehouden. Een medigenic toetsenbord is daardoor bijzonder geschikt voor gebruik in industriële of medische omgevingen, zoals ziekenhuizen, tandartspraktijken, laboratoria en in de voedingsindustrie. Omdat deze toetsenborden met desinfecterende middelen gereinigd kunnen worden, dragen ze bij aan infectiepreventie.

De hygiënische toetsenborden hebben naast het feit dat ze afwasbaar zijn een modern en compact uiterlijk waardoor ze niet misstaan op uw bureau. Afwasbaarheid is vaak noodzakelijk, maar daarbij mag het typegemak natuurlijk niet uit het oog worden verloren. De medische toetsenborden hebben een prettige en lichte toetsaanslag waardoor uw typebeleving niet anders is dan bij een normaal toetsenbord.
 

Diverse medische toetsenborden

Ergo2Work biedt verschillende hygiënische toetsenborden die waterdicht of afwasbaar zijn. Bijvoorbeeld het Waterdicht toetsenbord ErgoClean 160 low profile wit US, die compleet naadloos is afgesloten en door de lage toetsen gemakkelijk afgenomen kan worden. Deze is bestand tegen frequente reiniging met desinfecteermiddelen en oppervlaktereinigers, zoals chlooroplossingen en alcohol.

Daarnaast bieden wij diverse afwasbare toetsenborden, zoals het Purekeys medisch toetsenbord en het ErgoClean 130 Washable Wit US.

De medische keyboards met een modern design zijn gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen zeep en desinfecterende middelen, zonder daarbij aan typegemak in te boeten. Deze toetsenborden zijn voorzien van een knop die de toetsen kan blokkeren. Hierdoor hoeft het toetsenbord niet losgekoppeld te worden voordat het gereinigd kan worden. Tevens zijn deze toetsenborden elektrisch veilig en kunnen tegen vallen en stoten.

Omdat het niet voor iedereen prettig is om een extra toetsenbord bij een laptop te gebruiken, zijn er ook antimicrobiële membranen verkrijgbaar. De membranen zijn boven op de toetsen te leggen, waardoor de toetsen beschermd zijn tegen vuil en vloeistof. De platen zijn gemakkelijk af te wassen en veranderen niets aan het typegemak. Omdat de platen alleen de toetsen afdekken, blijven alle zijpoorten nog gewoon toegankelijk.

Lees meer
Alles wissen
Overzicht van bestelling
U heeft geen product(en) in uw winkelwagen.