Laptopstandaard

Laptops zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Zowel op het werk als thuis brengen we een groot aantal uren door achter onze laptop. Laptops bieden natuurlijk tal van voordelen ten opzichte van een vaste computer. Toch heeft een laptop ook een groot nadeel, namelijk dat het beeldscherm en toetsenbord niet los van elkaar zijn te gebruiken. Op den duur kan dit leiden tot RSI klachten in je nek en schouders. Een laptopstandaard in combinatie met een extern toetsenbord kan dan uitkomst bieden. Met behulp van een ergonomische laptopstandaard creëer je de optimale kijkhoek.

Wat is een laptopstandaard?

Een laptopstandaard is een accessoire dat gebruikt wordt om een laptop op een verhoogde positie te plaatsen, meestal op een bureau of tafel. Het doel van een laptopstandaard is om de laptop op ooghoogte te brengen en een betere werkhouding te creëren tijdens het gebruik ervan. Het kan helpen om nek- en rugklachten te voorkomen die veroorzaakt kunnen worden door het langdurig gebruik van een laptop op een lage tafel of op de schoot. Sommige laptopverhogers hebben ook extra functies, zoals koeling om oververhitting van de laptop te voorkomen, of extra USB-poorten om meer randapparatuur aan te sluiten.

Belangrijk is wel dat je bij de laptopstandaard een extern toetsenbord en muis gebruikt, aangezien het toetsenbord en de touchpad van de laptop dan schuin staan.

Populaire producten
 •  

  Gratis verzendingGeen verzendkosten vanaf €50,00

 •  

  Vandaag verzondenVoor 17:00 besteld vandaag verzonden

 •  

  Persoonlijk adviesBereikbaar telefoon +31 24 3296116

 •  

  28 dagen proefbestellenProbeer het product rustig uit

Voordelen van een laptopstandaard

Er zijn verschillende redenen waarom je gebruik moet maken van een laptopstandaard, waaronder:

Betere werkhouding

Een laptopsteun kan helpen om de laptop op ooghoogte te brengen en een betere ergonomische houding te bevorderen tijdens het gebruik ervan. Dit kan nek- en rugklachten voorkomen die veroorzaakt worden door het langdurig werken op een laptop op een lage tafel of op schoot. Een verstelbare laptopstandaard kan ook helpen bij een betere werkhouding. Het aanpassen van de hoogte is handig als je vaak op andere plekken werkt.

Extra functies

Sommige laptophouders hebben extra functies, zoals extra USB-poorten om meer randapparatuur aan te sluiten of een geïntegreerde muis pad om het werken met de laptop gemakkelijker te maken. Daarnaast hebben sommige laptopstandaarden een ingebouwde koeling om oververhitting van de laptop te voorkomen. Dit kan de levensduur van de laptop verlengen en de prestaties verbeteren.

Mobiliteit

Sommige laptopstandaarden zijn lichtgewicht en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn naar verschillende locaties. Dit kan handig zijn voor mensen die veel onderweg zijn en toch een ergonomische werkhouding willen behouden.

Bescherming

Een laptopverhoger kan de laptop beschermen tegen krassen en beschadigingen die kunnen ontstaan wanneer de laptop op een ruwe of oneffen ondergrond wordt geplaatst.

Over het algemeen kan het gebruik van een laptopstandaard het comfort en de productiviteit verbeteren tijdens het werken op een laptop, en het kan helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen die verband houden met een slechte werkhouding.

Wat is de beste laptopstandaard?

Als je op zoek bent naar de beste laptopstandaard, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de ergonomische voordelen die de standaard biedt. Een goede laptopstandaard moet het scherm op ooghoogte plaatsen en de hoek van het toetsenbord aanpassen, om zo de belasting op de nek, schouders en polsen te verminderen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de luchtcirculatie die de laptopstandaard biedt. Een standaard die de laptop verhoogt en voldoende ventilatie biedt, kan helpen om oververhitting te voorkomen en de prestaties van de laptop te verbeteren.

Een andere factor om rekening mee te houden is de stevigheid en stabiliteit van de standaard. Een goede laptophouder moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de laptop te dragen en mag niet wiebelen of schuiven tijdens het gebruik.

Tot slot kan ook het ontwerp en de mobiliteit van de laptopstandaard een rol spelen. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, van eenvoudige modellen tot standaarden met extra functies zoals ingebouwde koeling of draadloze oplaadfuncties. Daarnaast kan het handig zijn om te kijken naar de mobiliteit van de standaard, zoals de mogelijkheid om deze op te vouwen of mee te nemen in een tas.

Assortiment van Ergo2Work

Wij bieden een breed assortiment aan verschillende laptopstandaarden. Zowel voor de flexibele werkers als gebruikers met een vaste werkplek hebben we genoeg keuze. Zo hebben we bijvoorbeeld de eenvoudige inklapbare OnLine Laptopstand Travel voor mensen die vaak onderweg zijn, maar ook de geavanceerde Notebookhouder High. Naast verschillende laptopstandaarden bieden we ook laptopstandaards en laptoptafels aan.