Monitorarm

Een monitorarm of monitorstandaard zorgt voor meer ruimte op je bureau. Met een monitorarm verstel je namelijk eenvoudig je scherm in hoogte. Daarnaast zijn de schermen ook nog eens horizontaal of verticaal te draaien. Door het gebruik van een monitorarm staat jouw scherm altijd op een ergonomische kijkhoogte.

Bij Ergo2Work bieden we monitorarmen aan in verschillende merken, maten, stijlen en prijsklassen. Bekijk ons assortiment en maak je werkplek efficiënter en ergonomischer met een hoogwaardige monitorarm.

Wat is een monitorarm?

Een monitorarm is een apparaat dat wordt gebruikt om een computermonitor op te monteren en te ondersteunen. Het is een soort beugel die aan het bureau of aan de wand kan worden bevestigd en waarop de monitor kan worden geplaatst.

Met een beeldschermarm kun je de hoogte, de hoek en de oriëntatie van de monitor aanpassen om de ergonomie te verbeteren en de kijkhoek te optimaliseren. Dit kan helpen om oog- en nekspanning te verminderen en een comfortabele en gezonde werkhouding te bevorderen.

Monitorarmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, afhankelijk van het gewicht en de grootte van de monitor, en ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Ze zijn populair bij thuiswerkers, gamers en professionals die lange uren achter een computer doorbrengen.

Wat is een monitorstandaard?

Een monitorstandaard is een apparaat dat wordt gebruikt om een computermonitor of beeldscherm te ondersteunen en te positioneren. Het is ontworpen om de monitor op de juiste hoogte en kijkhoek te plaatsen, zodat gebruikers comfortabel en ergonomisch kunnen werken.

Monitorstandaarden zijn er in verschillende vormen en maten, afhankelijk van het beoogde gebruik en de functionaliteit. Enkele veelvoorkomende typen monitorstandaarden zijn:

Vaste standaard: Dit is een eenvoudige standaard die de monitor op een vaste hoogte plaatst. Het biedt basisverhoging en stabiliteit, maar heeft doorgaans geen instelmogelijkheden voor de kijkhoek.

Verstelbare standaard: Dit type standaard biedt de mogelijkheid om de hoogte van de monitor aan te passen, evenals de kijkhoek. Het kan functies hebben zoals kantelen, draaien en roteren, zodat gebruikers de positie van het scherm kunnen aanpassen aan hun voorkeuren.

Populaire producten
 •  

  Gratis verzendingGeen verzendkosten vanaf €50,00

 •  

  Vandaag verzondenVoor 17:00 besteld vandaag verzonden

 •  

  Persoonlijk adviesBereikbaar telefoon +31 24 3296116

 •  

  28 dagen proefbestellenProbeer het product rustig uit

Waarom een monitorarm?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een monitorarm:

Ergonomie

Met een monitorarm kun je de hoogte, hoek en oriëntatie van de monitor aanpassen om een comfortabele en gezonde werkhouding te bevorderen. Door de monitor op ooghoogte te plaatsen, kun je de nek- en oogbelasting verminderen en de productiviteit verhogen.

Ruimtebesparing

Door de monitor van het bureau te halen, kun je meer werkruimte creëren en een opgeruimde werkplek behouden.

Flexibiliteit

Met een monitorarm kun je de monitor snel en gemakkelijk verplaatsen en draaien, zodat je de kijkhoek en positie kunt aanpassen aan je behoeften en voorkeuren.

Stijl en uitstraling

Een beeldscherm arm kan er stijlvol en professioneel uitzien en kan helpen om de uitstraling van je werkplek te verbeteren.

Over het algemeen kan een monitor arm dus bijdragen aan een gezondere en productievere werkomgeving, terwijl het ook esthetische voordelen biedt.

Soorten monitorarmen

Er zijn verschillende soorten monitorarmen beschikbaar, die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. Zo is er een monitorarm met 1 scherm, deze zijn geschikt voor het ondersteunen van één scherm. Daarnaast heb je ook een monitorarm voor 2 schermen en zelfs een monitorarm voor 3 of meer schermen. Zo kun je zelfs meerdere schermen ondersteunen. Verder zijn er vaste monitorarmen die de monitor op één vaste positie houden, en verstelbare monitorarmen die de monitor in verschillende richtingen kunnen bewegen en kantelen. Sommige monitorarmen zijn ontworpen voor montage aan de muur, terwijl andere aan het bureau worden bevestigd. Ten slotte zijn er monitorarmen die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde typen schermen, zoals gebogen of ultra-brede schermen. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en vereisten bij het kiezen van een monitor arm.

Kan elke monitor aan een monitorarm?

Over het algemeen kan elke monitor aan een monitorarm worden bevestigd, zolang deze voldoet aan de bevestigings vereisten van de monitorarm. De meeste monitorarmen hebben een VESA-montage patroon, wat betekent dat de monitor moet beschikken over VESA-compatibele bevestigingsgaten. VESA staat voor Video Electronics Standards Association en is een standaard voor de bevestiging van flatpanel-monitoren en tv's.

Voordat je een monitorarm aanschaft, is het dus belangrijk om te controleren of de monitor die je gebruikt VESA-compatibel is. Je kunt dit doen door de handleiding van de monitor te raadplegen of door de afstand tussen de bevestigingsgaten op te meten. Als de afstand overeenkomt met de bevestigingsgaten van de monitorarm, dan kun je de monitor veilig en stevig aan de monitorarm bevestigen.